Thursday, April 19, 2007

Ny Hobby?

Jag kommer hem till min hemstad kanske någon gång vartannat år och då vill jag gå ut med gamla polare.
Efter att jag har inkvarterat mig på något centralt hotell brukar jag ringa upp och överraska.
Det brukar alltid resultera i glada utrop. När jag sedan föreslår några öl på sta’n blir svaret: “Sorry, jag har inga pengar”.
Låter som en kommentar från gymnasieåldern. Hur kommer det sig att vuxna människor fortfarande inte har pengar? Är det bara mina gamla polare som har det så dåligt ställt eller?
- “Kan du inte komma hem till oss på en fika i stället?”
Min avsikt från början var att bjuda ut killarna, vilket jag förmedlar över telefonen. Då kommer det verkliga svaret: “Min sambo/fru blir sur om jag går ut ensam”.

Är svenska män så jäklans otrogna att de överlag inte går att lita på längre, eller hur står det till egentligen? Några oskyldiga öl för f-n! En fika hemma hos polaren? Kom igen nu och ge mig ett jävla brejk! Ska jag behöva fika i fem olika hem för att träffa alla polarna?
Jag blir så trött på det svenska lynnet. Toffelhjältar!

Sitter och tjurar en stund på rummet och ringer upp en fiskekompis i stället. Aldrig några problem på den fronten. En fritidsfiskare har alltid fri lejd ut ur huset, oavsett dag eller tid på dygnet. – “Det är högvatten ikväll älskling, jag måste bara ut och ta några kast”.
- Inga problem, var rädd om dig.
Kvinnor som är ihop med fritidsfiskare vet att det inte går att stoppa dem. Att försöka hålla dem kvar skulle bara resultera i ett nervvrak som sitter framför TV:n och tuggar på naglarna.

Fiskepolaren blev glad över att höra min röst och försäkrade att han kunde träffa mig om någon timma. Jag hörde hur han ropade till sin fru om att ett gäng öringar hade siktats vid yttersta udden. Kusten var klar!
Jag möter honom i hotellets bar där han sitter i sin Tenson-jacka och med fiskespöna över knäna, lätt surplandes på en iskall öl. En kylväska står vid hans fötter. Klockrent!
Kan vi gå upp på ditt rum och lämpa av den här skiten?, frågar han, och nickar mot fiskespöna och kylväskan.
- Visst, inga problem.
I hissen på vägen upp till mitt rum frågar han, “Du råkar inte ha en kavaj också va’?”
- You’ve come to the right place my man!

Tänk vad kul vi skulle kunna ha om resten av polarna också lärde sig att fiska! Bästa alibi som finns, och vi vet ju alla att fiskare nästan aldrig får fisk ändå, och några öl hör till när man sitter ute på klipporna.

6 comments:

JockePocke said...

Helt rätt!
Hela inlägget avspeglar den svenska attityden som män i vårt avlånga land gestaltar. Mysiga omtänksamma tofflar. Omvänt är det de män som är ihop med hästtjejer. Fast de festar inte, de lägger all pengar på kusen. haha. Skojjigt inlägg!

linda m said...

oslagbart!!
ha-ha..roligt skrevet :-)

Miss Baglady said...

Hahahahahahahahahahahahahahaha
Så himla najs. Vad man inte vet som kvinna...

Bra skrivet, hit kommer jag tillbaka fler gånger.

Nini said...

Wtf?

Är det det sambon gör när han drar ut med fiskeutrustningen!?

Näe fressten... han vet ju att han får festa om han vill oxå... Å det är sällan man festar kl 10 en lördagsmorgon.

Ms.Take said...

Ahahahah... gud vad roligt!
Men, samtidigt, jag tror/upplever att det där med att inte få gå ut själv är mer ett småstadsproblem - men jag kan naturligtvis ha fel.

Och, på frågan om karlar verkligen är så otrogna, enligt ett antal undersökningar så... ja ;)

Shadow said...

Ms. Take > Experience speaks.