Friday, April 27, 2007

Wordpress?

Jag vill gärna ändra utseende på bloggen, men jag vågar inte gå in och mixtra med layouts igen.
Eller, så kanske det är bäst att passa på medan det fortfarande inte finns så många upplägg här? Ingen större förlust om de skulle försvinna.
Hur är Wordpress förresten? Många verkar ju gå över till den tjänsten. Lite jobbigare att kommentera jämfört med Blogspot (om man är inloggad vill säga), men i det stora hela verkar Wordpress bättre.

7 comments:

Ms.Take said...

Jag startade ju en wordpress blog när jag för en kort sekund trodde jag skulle orka driva en engelskspråkig blogg också (http://vikingette.wordpress.com/)

Jag tyckte det var jobbigt att man har mindre frihet över layouten (om man inte betalar) och upplevde också servrarna som långsammare, så jag blire nog kvar på blogger, jag.

Var det när du skulle byta layout som hela historian försvann?

Shadow said...

Tack för clarification. Jag tror jag stannar.
Rubbet försvann när jag skulle leka med layouts och dessutom bytte adress för ett kort ögonblick när jag skulle spara bloggen. När jag sedan skulle ta tillbaka den gamla adressen råkade jag radera fel blogg. Men det gör inget. Hur ofta går man tillbaka och läser gamla inlägg liksom?

Ms.Take said...

Jag gör det ibland, men så är min kanske lite mer dagbokig =)

Niklas said...

Wordpress är nog det bästa verktyget som finns, om man hostar sin egen blogg.

Vill man däremot ha en blogg som hostas av någon annan (ex Blogspot, Aftonbladet) så är Wordpress ingen höjdare. Precis som ms.take säger så kostar det pengar ju fler funktioner du vill ha.

Jag har haft Wordpress i båda varianterna, jag har kodat min egen blogg men nu kör jag blogspot. Det funkar bäst anser jag.

Shadow said...

Niklas > Tack, jag är nu övertygad om att blogspot är och förblir mitt val.
Kikade in på din blogg förresten, kommer tillbaka.

peppi said...

Wordpress är det bästa du kan ha om du har en egen domän (ex www.shadow.se). Tillsammans med ett bra och stabilt webhotell så är det mycket bättre än Blogger(snabbare, högre upptid, mindre strul), tycker i alla fall jag... Man får mer frihet i både layout och design, samt en hel uppsjö av diverse "plugins", allting givetvis gratis. Dock så får du betala för din www-adress samt ditt webhotell, men detta är peanuts...

Angående gamla inlägg så kan du ta och importera dina inlägg från blogger till din wordpress-blog, så det är också enkelt. Du kan också närsomhelst ta en backup på hela siten, bra för klåpiga fingrar :)

Många webhotell erbjuder dessutom gratis installation av wordpress till sina kunder som inte är så tekniskt kunniga, eller helt enkelt inte vet/kan någonting om html och databaser.

Shadow said...

Peppi > Tack för all information, uppskattas. Dessutom den längsta kommentaren någonsin i min blogg (och gamla bloggar).