Monday, May 07, 2007

Sommarplaner

Så kommer då dagen som man fasar över, dagen då man måste tänka så långt framåt så att man knappt hittar tillbaks igen, dagen som gör att man plötsligt får en ny arbetsbörda och ett nytt tidbegränsat projekt på bordet, – dagen då frun frågar, “Vart ska vi åka i sommar?”

Precis som om det vore en djävla självklarhet! Måste vi åka någonstans? Tänk på alla stackars barn i Afrika som vore glada bara de fick flytta till ett område utan inbördeskrig! -Tror du fåglar migrerar bara för att det är kul, eller för att söka föda och häckningsplatser?
De är då fan att man alltid måste åka någonstans på sommaren. Att åka till varmare breddgrader under de kalla vintermånaderna är försvarbart, men varför under sommaren? Jag tar min semester när jag vill och behöver inte styras av årstiderna. Åka någonstans...? -Tja, men varför inte?! Den svenska industrisemestern gör ju mig helt sysslolös här ändå. Lika bra att passa på när ens eget jobb ändå går på sparlåga kanske? Att åka hem skulle ju kunna vara ett alternativ, men under juli är det hopplöst att få tag på vänner och bekanta, såvida man inte vill tillbringa semestern i polarnas sommarstugor. Det är inget alternativ för mig.
Frun slängde upp ett antal broschyrer på bordet. Hawaii, Tahiti, Maldiverna, Bali, Salomon Islands, Marshall Islands och Amsterdam?!
Visst serrö, mitt bland alla exotiska öar har hon smygit in ett Amsterdam. Hon vet att jag ogillar att åka till städer på min semester. Jag reser till så många städer i jobbet. Jag föredrar playor, lyxiga palm resorts och drinkar med små parasoller. Men problemet är att hon då aldrig får se de städer som hon vill se.
Man kanske borde göra en uppoffring och köra en kulturell semester för en gångs skull... Valet står alltså mellan att surfa, eller att röka marijuana, eller båda två.
Jag åker gärna till Amsterdam, och andra städer i Europa också för den delen, men jag vill gärna ha lite sol och bad också. Att åka till Marshall Islands via Amsterdam är dock en väldigt lång omväg. Hur jag än vänder och vrider på det, så är jag rädd för att det blir Kanarieöarna i år. Vem vet, med lite tur kanske man även träffar polarna där! Eller, om jag vill vara helt säker på att möta polarna kanske jag borde välja Magaluf.
Sedan kan man ju alltid smyga iväg till Hawaii lite senare i höst.

16 comments:

Sara said...

Ångesten du beskriver påminner om det jag skymtar i min sambos ögon när jag frågar NÄR vi ska ha semester, hahaha! Skoj blogg förresten!

peppi said...

Flyg till Amsterdam, hyr en bil och bila runt i Europa, blanda in lite fransk riviera och paraplydrinkar så är saken biff! :)

Ms.Take said...

Jag får hålla med Peppi här - i sak. Varför måste dat vara en ö?

Bila runt lite och lägg er sedan i Italien, eller varför inte Puerte Banus (Marbella)?

Där finns många fina affärer för Fru Shadow att ruinera dig i, också.

SixesAndSevens said...

Såna lyxproblem!!! ;)

Shadow said...

Sara > Kul att du hälsade på.

Peppi > Franska rivieran börjar bli lite tjatigt. Det är dit man åker när man inte har någon fantasi och därför har jag varit där alltför många gånger, även så frugan.
Men att bila, låter kul. Chaufför, någon?

Ms. Take > Sommaren för tre år sedan tillbringades i ett hyrt hus i Marbella. Fint som f-n, men been there, seen that. Tylösand då?

6&7 > Visst är det?! Hade inte frugan dragit upp det, så hade det inte ens blivit något problem.

Å said...

Nej, inte Tylösand (mina hemtrakter). Trust me.

Lo said...

Gör en kombinerad semester! En vecka i en stuga vid västkusten, sen vidare till kanarieöarna, Las palmas är ju en storstad... men du lär nog inte träffa några svenska polare då för svenska researrangörer kör inte dit under sommaren! Synd för det är perfekt kilmat där då! Fast om jag vore du hade jag hellre åkt till grekland. Du får ju ta nåt ställe där du kan bada om ni ska åka i juli!

The Pale Green Woman said...

Jamen Tylösand är väl mysigt med de andra 40 000 personerna en solig dag ;-)

linda m said...

Amsterdam .. I like.. Coolare än Hawaii, Mrs. Shadow vet hon ha-ha

londongirl said...

Jag håller på Mrs Shadow. Amsterdam får det bli! :-)

Du hinner ner till någon grekisk ö också....tex Naxos. Bo söder om staden Naxos i Agia Anna.

Sofia Quant said...

vart ligger det där manictown som du talar om? låter intressant..du kanske ska dra dit med frugan också? =P hehe

Cliff Hanger said...

Hyr en kanalbåt i Amsterdam och sätt dig på den med din paraplydrink och glassa runt så slår ni två flugor i en smäll!

Shadow said...

Å > Men det finns gott om golfbanor i närheten i alla fall.

Lo > Jag tror att det blir Amsterdam, Paris och sedan Västindiska öarna.

Pale Green > Låter mysigt!

Linda > Hon ska få vad hon vill i år.

Londongirl > Japp, det lutar åt det hållet, fast Karibien sedan.

Sophia > Men vi är ju redan i Manictown.

Cliff > Sist jag åkte en sådan där kanalbåt, så regnade det och jag såg inte ett smack.

Lo said...

västindien... åh vad jag blir avundsjuk!!! :)

Cliff Hanger said...

Sist jag åkte kanalbåt i Amsterdam var det gassande sol och 30 grader varmt. :-)

Systrarna Syfilis said...

Jag tycker du ska köra ett miljövänligt alternativ. Ta tåget till Sundsvall, sen hyr du en bil där och kör upp till Höga kusten, hyr en stuga i Bönhamn eller Norrfällsviken nån vecka och bila runt. Ta båten till ulvön nån dag där du kan köpa en i bästa fall medioker pizza till överpris. Sen kan man ligga o sola på klipporna på Rotsidan eller Rödhällarna.. Finns inga butiker där heller så det blir en budgetvariant, om ni inte ska hamstra tunnbröd, hemslöjd och rökt fisk =) Men vackert är det iallafall. Som herr Afzelius en gång sjöng: "Höga kusten gör mig lyrisk."