Monday, July 30, 2007

Fingeravtryck och rökutveckling

Vi sitter på en traditionell thailändsk restaurang, högt uppe i en byggnad, och avnjuter vår söndagsmiddag då plötsligt 5 brandmän stampar in i lokalen. De är klädda i sina uniformer och har hjälmar på sina huvuden. Från deras walkie-talkies hörs frenetisk kommunikation mellan deras olika team. Vår flamberade kyckling var ett fint arrangemang, men de behöver inte gå till överdrift tyckte vi...
Det visade sig att de letade efter rökutveckling någonstans i kvarteret nedanför oss. De hade fått ett larm, men inte lyckats lokalisera elden. Restaurangen bjöd på fina panoramafönster och de bad om att få låna dessa för att lokalisera elden.

Med en karta i handen gestikulerade de vilt och deras walkie-talkies gick varma. Det var ett djäklans spring fram och tillbaka och vi fick ett abrupt avbrott i vår middag. De stod framför de stora fönstren och pekade hit och dit samtidigt som de kommunicerade med sambandscentralen. Vi försökte hjälpa till att hitta rökutveckling, men staden nedanför låg tyst och mörk och endast enstaka blixtar på natthimlen bjöd på avvikelser från den annars så stillsamma utsikten.

Efter 20 minuter, utan resultat, ursäktade de sig och drog sig tillbaka.
Vi kunde äntligen återgå till vår middag. Vid det här laget hade maten kallnat och ölen blivit varm. I uppståndelsen hade vi tappat aptiten, så vi gick loss på desserten i stället.
-“Well, at least we still have the view to enjoy”, säger min svärbror.
Vi vänder oss mot panoramafönstren och tittar ut över staden, som du är dekorerad med cirka 300 fingeravtryck...


3 comments:

Nini said...

Sånt händer aldrig mig! Alldeles för lite uniformer i mitt liv :|

Shadow said...

Nini – Uniformfetish?

Nini said...

Jag nä?
*ser oskyldig ut*