Monday, September 10, 2007

Ekonomiklass och Diners Club

Sitter nu i en lounge på flygplatsen i Singapore.
Tro det eller ej, men jag gjorde en rejäl uppoffring och tog mig hit i ekonomiklass.
Min chef godkände min 1:a klass-biljett och smällde dit en stor stämpel på min ansökan, men skillnaden i pris var löjligt stor, så jag bestämde mig i sista stund att åka ekonomiklass i stället.
Jag vet sedan innan att Singapore Airlines har underbart bra service i alla klasser och det kanske avgjorde mitt val i slutändan.
Det slog mig också att folk gärna pratar med varandra i ekonomiklassen. I businessklassen händer det sällan att folk tilltalar varandra. De flesta jobbar på sina datorer, eller sover. Jag satt bredvid två jättesöta flickor som skulle till Milano. Vi pratade om dittan och dattan och plötsligt var vi framme i Singapore. Trevligt!

Med endast något stelare ben än normalt, klev jag av planet här i Singapore och satte iväg i riktning mot businessloungen. Vid disken står det två söta flickor som unisont säger, -“May we see your boarding card sir?
Med van hand plockar jag fram mitt boarding card från innerfickan på kavajen och placerar det stilfullt på disken framför flickorna. I samma sekund inser jag mitt misstag. Det står Economy Class med stora bokstäver på kortet och det betyder att jag är persona non grata här.
Jag sliter åt mig mitt boarding card innan flickorna har hunnit kontrollera det och mumlar några ord i stil med, “forgot some duty free shopping...”. Jag tar mitt pick och pack och går med raska steg tillbaka mot transithallen.
Tre timmars väntetid utan tillgång till business lounge! Det är en ny erfarenhet som jag gärna hade varit utan.
Det är då som jag kommer på den lysande idén att utnyttja mitt Diners Card. Diners Club Airport Lounge finns på de flesta stora flygplatser och vem som helst med ett Diners-kort har fri tillgång till deras faciliteter. Jag har aldrig behövt använda deras lounger tidigare, men det passar ju perfekt idag!
Jag hittar en informationsdisk och frågar flickorna om de kan vägleda mig till flygplatsens Diners Lounge. Svaret kommer snabbt, -"There is none at this airport". -WTF!
De säger att jag i stället kan använda mig av deras offentliga lounge som är avgiftsbelagd. För 30 dollar får man tillträde fri snacks of dryck, nätuppkoppling, tidningar samt ett fullt utrustat gym.
Den här loungen är helt grym! Jag tror jag ska betala 30 dollar extra varje gång i fortsättningen och använda denna loungen i stället för de vanliga business loungerna.
Bredvid mig sitter det en kines som har surfat på pornografiska sidor i snart två timmar. Det är inget som man normalt gör i en business lounge med allas ögon i nacken. Han är nog glad över att kunna surfa utan censur, men jag önskar att han kunde sluta klämma på framsidan av sina byxor hela tiden.
Kineser har ett och annat att lära inom vett och etikett. Han äter dessutom potatischips samtidigt som han surfar och både tangentbordet och musen är alldeles flottiga.
Nämnde jag förresten att flygvärdinnornas kostym på Singapore Airlines är ursnygg?

5 comments:

Nini said...

Faktiskt riktigt snygg outfit, men hur praktisk är den att arbeta i??

beerbelly said...

Haha små mysigt med porrsurf. Påminner mig om en lärare i skolan som alltid hade svarta byxor med krit märken i skrevet. Brr inte tänka mer på det.
Enda gången jag verkligen pratat med någon i ekonomi var när hon höll på att få gå av planet. Ville inte bli försenad en halvtimme till. Hon var rejält flygrädd och hade tankat i baren innan .. duktigt. Vi kom iväg men jag hade 5 naglar ingrävda i armen i 2h. Det var det värt.
Kul och bra skrivit inlägg som vanl shadow. Känns nästa som man är där ... på gott och ont.

Bittan said...

NU vet jag vad jag ska bli när jag blir stor...flygvärdinna på Singapore Airlines. Tänk att få glida omkring i denna vackra outfit...undrar om man får hjälp med håret också?

Lo said...

haha! en sak som jag undrar är vad man egentligen gör i en business lounge? Man väntar lite bekvämare och mer avskilt eller?

Peter said...

Diners Loungen i Dubai är helt fantastisk, 30 rätters buffé, alkohol buffé, duschar med handdukar o shampo/lotion/balsam flaskor (som hotell mao) o massor med internet terminaler, tidningar Tv -appater. Trots en nytagen dusch blev jag tvungen att springa halsvettig till gaten som naturligtvis låg längst bort