Thursday, October 25, 2007

Stalker, eller bara snygg och dum?

Först såg jag henne i hissen ned till tunnelbanan. Hon var klädd i en välpassande och snäv kjol, midjelång kavaj och stövlar med höga klackar. En färgglad scarf låg naturligt kastad över ena axeln och hon hade en smakfull märkesväska i armvecket. Hennes långa hår var glamoröst lagt och hon hade alla yttre attributen för att fånga min uppmärksamhet. En kalaspingla, en puma, 12-poängare, dunderbrud eller just babelicous, om man får uttrycka sig så. En sådan där kvinna som man inte direkt associerar med sex, men som man ändå blir knäsvag av, av blotta åsynen.
Hissdörrarna öppnades på bottenplanet och hon gick med bestämda steg mot biljettautomaterna och köpte sin biljett. Sedan försvann hon i folkmängden.
Jag köpte min biljett och tog en av de många rulltrapporna ned till perrongen.
På tåget hittar jag ett ledigt säte där jag sätter mig och pillar lite på min telefon. När jag tittar upp efter en stund, så ser jag samma tjej stå vid dörrarna, snett framför mig. Tänker inte mer på det.
5 stationer senare är jag framme vid mitt tågbyte. Jag kliver av och följer skyltarna mot mitt nästa tåg. Det är en stor station, som är trafikerad av 4 olika tunnelbanelinjer. Jag hittar till slut perrongen för mitt anslutningståg och i trappan mot perrongen ser jag samma tjej gå några steg framför mig igen.
Hon har tagit på sig en lätt höstkappa, men jag känner igen henne ändå.
För att inte verka efterhängsen, så väljer jag att gå i motsatt riktning som henne, på perrongen.
Tåget anländer och jag stiger på.
Tre stopp senare är jag framme. Jag tar mig upp till gatunivån, där jag försöker hitta en taxi för att ta mig till min slutdestination. Precis där jag hade tänkt att ställa mig, vid gatuhörnet, så står samma tjej igen. Jag bestämmer mig för att hålla avståndet och siktar in mig på ett annat gatuhörne. För sent, hon har redan sett mig och ler mot mig samtidigt som hon bugar lätt med huvudet. Jag bugar tafatt tillbaka och raggar sedan upp en taxi.
Efter en och halv timmes möte hos en klient, är jag tillbaka på stationen igen.
Jag behöver något att svalka strupen med och hittar ett fik på första planet i stationsbyggnaden.
Jag hittar ett ledigt bord, sätter mig och beställer ett glas ice-tea och läser igenom mina anteckningar från mötet. Några minuter senare kommer en ny gäst och sätter sig vid bordet bredvid mig. Jag drar väskan närmare mig för att bereda plats. Jag tittar upp och ser att det är samma tjej igen! Jag tror att ödet börjar spela mig ett spratt. Hon sätter sig bredvid mig och fyrar av ett leende som får mina knäskålar att bli till gelé.
-"It seems our roads are crossing quite frequently today", säger jag.
-"Yes", svarar hon.
-"I don't really believe in fate, but now I'm beginning to", fortsätter jag.
-"Me neither, and that's why I'm following you", säger hon då.
Här borde alla varningssignaler slås på, saftblandare på taket, sirentjut och hela köret, men jag känner mig i stället glad över äran, samtidigt som många frågor hopar sig i skallen.
-Privatdetektiv som har kontrakt med en av mina rivaler? Kvinnlig sol-och-vårare med dollartecken i blicken? Spion som är anställd av frugan? Head hunter? Bara vilsen och dum?
Eller så kanske hon har fallit för mitt djupgående intellekt, attraktiva personlighet och mitt otroligt tilltalande yttre?! Knappast!
Jag kände mig tvungen att fråga henne om orsaken till varför jag hade äran?
Det visade sig att hennes skuggning inte hade något alls med ovan möjliga alternativ att göra. Tydligen så hade hon hört mig tala på min telefon och ville veta var jag hade lärt mig det inhemska språket så bra någonstans.
Lustig teknik för att komma till och fråga! Så blyg verkar hon ändå inte vara. Men jag vågar inte tro på henne och har därför avtalat middag med henne ikväll. Ska bli intressant att se vad kvällen har att erbjuda. Enligt hennes visitkort, så jobbar hon på personalavdelningen på en av de största bankerna i staden. Hon kanske bara vill sälja mig ett lån...

2 comments:

Bittan said...

som kvinna med instinkt kan jag bara säga:Luktar lurt här :)

Shadow said...

Ummm, en begravd...something.