Friday, October 26, 2007

Tryckplåt och interpol

Hade en vansinnigt rolig kväll på puben igår.
En god vän berättade om hur han för ett halvår sedan hade hittat ett kuvert med en hel del pengar i, under en soffdyna på hotellet han bodde på i Hong Kong. Han glömde att överlämna kuvertet till hotellet vid avfärd och tog av misstag med sig det när han checkade ut.
Först efter några dagar, så kom han ihåg att han fortfarande hade kuvertet i sin portfölj.
För första gången kollade han mer noga vad kuvertet innehöll. Innehållet visade sig vara sedlar av diverse valörer och på insidan av kuvertet satt två, vad han trodde vara, tryckplåtar fasttejpade.
När han gjorde upptäckten var han redan i Frankrike och hade passerat 5 landsgränser med sitt bagage. Han fick panik och visste inte vad han skulle göra med kuvertets innehåll. Han flyttade över innehållet till ett av hotellets örngott och torkade noggrant av alla fingeravtryck. Utanför hotellet hittade han en gatusten i lämplig storlek och placerade denna i örngottet. Sedan begav han sig till Seine och dumpade hela paketet i floden. Följande morgon avbokade han alla resterande möten och löste ut en biljett tillbaka till Manictown igen. Väl tillbaka igen, så sjukskrev han sig 1 vecka och satt i en vrå i hemmet, utan att våga slå på lyset.
Han berättade att han hade varit sömnlös i nästan tre veckor efter dumpningen i Paris. Han hade lidit av telefonskräck och tyckt att alla poliser tittade misstänksamt efter honom. Det gick så långt att han till slut hade varit tvungen att få prata av sig hos en psykiatriker.
Sedan dess kollar han regelbundet all engelsk press från Frankrike, livrädd för att plåtarna ska hittas. Han lider av noja och mani. Polarna och jag skrattade så att tårarna rann, när han lättade på sitt hjärta.
Hur kom det sig att han återberättade hela historien? En viss mängd öl kan ha bidragit, men det avgörande ögonblicket kom när vi stod med var sin öl i handen och diskuterade ämnet sex. Han har alltid varit en kvinnokarl, med en aldrig sinande ström av kvinnor, men plötsligt säger han med hög röst, -"I haven't had sex in 6 months. I can't get it up."
Vi blev alldeles paffa och kände behov av att nysta upp problemet. Resten vet ni redan. Han berättade ordagrant och vi andra kunde riktigt leva oss in i hans panikfyllda moment i Paris. Gud vad vi skrattade. Vi fullkomligt tjöt av skratt och tårarna sprutade.
-"Promise to shut up guys!", sa han gång på gång, märkbart nervös, "I think the interpol is after me".
Ny skrattsalva.
Vi lyckades lugna ner honom och slutändan förstod han att mycket av hans oro var i onödan. Han hade ju inte gjort något fel.
Jag sa till honom, -"I just have to blog this", vilket han till slut gick med på, om inga namn nämndes.
Inte ens en heldag på gymet skulle kunna återskapa den träningsvärk jag har i magen idag.
"Tryckplåt" är ett ord som jag ofta använder i jobbet, men jag kan inte nämna ordet längre utan att brista ut i skratt.
Någon som vet ett annat ord för tryckplåt? Ska på möte om några timmar och måste tyvärr använda ordet...
-Hahahahaha...

2 comments:

The Pale Green Woman said...

Tyvärr har ingen synonym trots viss branschvana. Du får försöka fnissa lite diskret genom öronen.

Gabriel said...

Printing plate, simple as that :)