Saturday, February 28, 2009

Apple

Frugan köpte nyligen en Macintosh.
-"You can't touch it", upplyste hon mig.
-"No worries baby", svarade jag, "jag gillar inte datorer som man inte kan högerklicka med".
-"What? You can't? No right-clicks?!" Mrs.Shadow såg helt förtvivlad ut.
Ett typexempel på utebliven product research och där designaspekten har vunnit i produktvalet.
-"...and it's a whole different operating system", förklarade jag vidare.
Hon är och lämnar tillbaka datorn idag.

10 comments:

PGW said...

Klart du kan högerklicka på en mac, vad är det du lurar i den stackars kvinnan?! Gå genast och hämta tillbaka datorn Jag ska lära henne allt!

PGW said...
This comment has been removed by the author.
Lo said...

jag håller med! jag hatar mac! Har både och, en lånemac från skolan som jag råkade tappa i golvet två gånger förra veckan utan att ens bli upprörd och så har jag min härliga PC, min ögonsten :)som får massor av omvårdnad.

Tove said...

Hm, fran mitt "horne" i Torres del Paine, Patagonien Chile med utsikt over en glaciar, en o annan orn o kondor + ravar som rantar runt utanfor fonstret, kan jag bara saga att tyvarr ar det PC som galler. Daremot ar jag "datauppvuxen" pa Macintosh och de ar otroligt intuitiva - jag saknar det, mycket faktiskt.

.m. said...

Vilken bullshit, det är ju bara ctrl+klick så har man samma funktionalitet som högerklick. Skaffar man en vanlig mus så är det ju same same.

Shadow said...

PGW > Ja, jag vet hur man gör, men min fru var helt inställd på att en Mac kommer laddad med Windows.

Lo > Jag har en MacBook liggandes i min skrivbordslåda. Inte min favorit heller.

Tove > Jag använde faktiskt också bara Apple i mina yngre år. Startade med en Classic, sedan Powerbook 150, efter det otaliga maskiner ur Performa-serien och för några år sedan en Macbook.

.m. > Ja, jag vet hur man gör, men min fru var helt inställd på att en Mac kommer laddad med Windows.

.m. said...

Ja, det är ju en helt annan sak. Förstår dock fortfarande inte varför hon lämnade tillbaka den när hon nu köpte den TROTS att hon led av den pinsamma villfarelsen ;)

PGW said...

Mac laddad med WINDOWS?! Är hon helt stollig????

Anonymous said...

För övrigt går ju även Windows köra in på en mac, med paralells desktop. Det bästa av 2 världar så att säga. Även om microsofts värld inte har mycket att erbjuda i min bok. Jag var PC/windows-användare i en herrans massa år innan jag för några år sen bytte till Mac, och jag skulle inte byta tillbaka tammefaan ens om jag blev sponsrad med PC-datorer och winblows livet ut. Dom som inte har insett mac/OSX storhet har helt enkelt inte provat. Det är min bestämda uppfattning :)

Maria Agrell, Barcelona said...

Köpte en MacBook Pro för första gången på 15 år för några månader sedan. Och jag är överlycklig. Den är supernabb, snygg och enkel. I love it.